Práth Beatrix Esküvői Szertartásvezető Esküvőszervező

Szeretettel köszöntelek az oldalamon.

Práth Beatrix vagyok okleveles Esküvői Szertartásvezető és Esküvőszervező.

A házasságkötő termekben a polgári ceremónián elhangzott szövegek sok esetben formálisak és a legtöbb pár nem tud vele azonosulni. Éppen ezért dönt egyre több jegyespár szertartartásvezető mellett, aki a párra formálja a szöveget és tematikát visz a szertartásba. Ha úgy döntetek, hogy egy egyedi, különleges,felejthetetlen ceremóniára vágytok akkor állok rendelkezésetekre szertartásvezetőként.

 

A helyszìnnel kapcsolatban vannak esetleg extrém különleges ötleteid ,álmaid ne habozzatok valósítsuk meg közösen!

 

Nóri és Ákos 2019 május
Beaus és Martin 2019
Számomra ez nem egy munka, vagy egy hobbi ami feltölt. Számomra a szertartásvezetés egy hivatás. Egy olyan szakma, amiben kiteljesedhetek és amiben a legtöbbet adhatom magamból azzal, amit a legjobban szeretek csinálni: hallgatni Titeket, ahogyan egymással, egymásról beszéltek, hogy aztán a szerelmetek története lehessen a tinta a tollamban. Minden alkalommal gondolatokba foglalom azokat az együtt töltött éveket, eseményeket és érzéseket, amiket a Párjaim bizalmukba fogadva elmesélnek nekem. Ezek a gondolatok a szertartások ékkövévé válnak. Számomra a legfontosabb, hogy valóban megismerjelek Titeket és a szertartással kapcsolatos elképzeléseiteket. Nem számít, hogy hanyadik esküvő a Tiétek, én újra és újra elsőként élem meg, hiszen minden szerelem más és más, mégis egy valamiben ugyanolyan: örökre nyomot hagy a szìvemben.👰🤵💍♥️
Ha az esküvőtökre készültök, biztosan felmerül Bennetek, hogy a nagy nap legfontosabb eseményét, az esküvői szertartásotokat még mivel tudnátok emlékezetesebbé tenni?
Ahány pár annyiféle esküvői szertartás. Szertartásvezetőként azt tapasztalom, hogy sok pár kéri egy-egy ceremónia megvalósítását az esküvői szertartásukon azért, hogy azt még szebbé, emlékezetesebbé tegyék.
Milyen ceremóniát válassz a szertartáson? Számtalan lehetőség van arra, hogy valamiképpen egyedivé tegyétek szertartásotokat.
A választott ceremóniával még inkább kifejezésre juttathatjátok összetartozásotokat.
Javaslom, hogy olyan ceremóniát válasszatok, ami hozzátok a legközelebb áll, számotokra valamilyen jelentéssel bír.
"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."
Szertartás angol,német,olasz,spanyol,francia nyelven.A kétnyelvű szertartások szövegének megalkotása nem könnyű feladat, hiszen számos feltételnek kell megfelelnünk. Két lehetőség nyílik ilyen jellegű ceremóniák lebonyolítására. Munkánkat segítheti egy tolmács, aki a teljes szöveget vagy valamilyen megállapodásnak megfelelően csak bizonyos részét lefordítja. Vagy pedig egy kétnyelvű szertartásvezető vezényeli le a nagy nap eseményeit.Ez utóbbi esetében igen lényeges, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. A szertartás ugyanis elveszítené a ritmusát, ha a szertartásvezető minden saját mondatát lefordítaná. A szövegnek könnyednek kell maradnia, a ceremóniának folynia kell. Ezért célszerű egy nyelvet kiválasztani, ami dominál, s melyet a vendégek nagy része megért. Ahhoz, hogy senki se érezze magát kirekesztve, fontos azonban, hogy ügyesen variáljuk a két nyelvet és a két kultúrát, mely egybefonódik. Kiemelném az intenzív kommunikációt a jegyespárral, hiszen ők ismerik leginkább meghívottjaikat és családtagjaikat. Mi az, amit mindenkinek értenie kell, mi az, amiben inkább a hangulat érzékelése- érzékeltetése játssza a főszerepet. Egy megnyerő, közkedvelt gesztus, hogy a házastársi esküt a vőlegény és a menyasszony a saját nyelvén mondja el. Valljuk be, ez az esküvő központi eleme, ezért ennek mindenképpen mindkét nyelven el kell hangoznia, így viszont a pillanat varázsa nem törik meg. Ez utóbbi nem alábecsülendő, mert a szertartás egyik legmeghatóbb jelenetéről van szó.Nem tagadom, a kétnyelvű esküvők kihívásnak számítanak, ami az ügyességet és a nyelvekkel való zsonglőrködést illeti, viszont szerintem egy gyönyörű feladat és élmény. Nagyon szeretem látni, amint két kultúra egybefonódik.
A gyönyörű virág dekort készìtette 

https://www.facebook.com/akelenvirag/

Práth Beatrix Teodóra Esküvői Szertartásvezető Esküvőszervező
06-70/41-52-900
 email:prathbeatrixteodora@gmail.com

                  beatrixeskuvoiszertartasvezeto.                       minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el